fbpx
בית הספר לוורדפרס » טיפים לבחירת אחסון אתרים

טיפים לבחירת אחסון אתרים

נכתב ע"י יוחאי ירמיהו12 שאלות

Video

תיאור קצר לשיעור: כאשר אנחנו רוכשים אחסון ישנם כמה דברים שאנחנו צריכים לקחת בחשבון כמו: האם התמיכה בעברית, האם השרת מהיר, באיזו מדינה נמצא שרת, האם יש תמיכה בשישי ובשבת, מה המחיר וכו’… בשיעור זה אנסה לגעת בכל הסוגיות החשובות שאתם חייבים להכיר בעת רכישת אחסון.

אורך השיעור: 11:00 דקות

קורסים המכילים את השיעור וידאו:

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניית עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

תוכן השיעור:

בגלל החשיבות של הנושא של רכישת אחסון אתרים בחרתי להקדיש הרבה שיעורים שונים לנושא ולכל מה שאתם צריכים לדעת כאשר אתם רוכשים אחסון לאתר.

בשיעור זה נעסוק בכמה נקודות שאתם חייבים לשים להם לב לפני שאתם רוכשים אחסון. נדבר על מה חשוב שיהיה כלול בחבילת האחסון שאתם בוחרים, על כמות האתרים שאתם יכולים לאחסן, SSL בחינם, נפח אחסון, תמיכה טכנית, סוג חבילת האחסון, מיקום השרתים ועוד…

דרך אגב אני אציין כאן רק את הפרמטרים החשובים ביותר אבל למי שרוצה במאמר שפרסמתי ב-YYDevelopment על בחירת אחסון אתרים מומלץ 19 פרמטרים ככה שאם תרצו מידע נוסף כנסו למאמר ותוכלו לצפות טיפים נוספים וחשובים.

1. כמות אתרים שאפשר לאחסן + משאבי אחסון

בשיעור הקודם הסברתי מה זה אחסון ודיברתי על כך שיש סוגים שונים של אחסונים ויש גם סוגים שונים של חבילות אחסון. בדרך כלל ההבדל בין חבילות האחסון יכול להשפיע על כמות המשאבים שתקבלו עם חבילת האחסון שתבחרו וגם על כמות האתרים שאתם יכולים לאחסן בחבילה שבחרתם.

חבילה הזולה ביותר תאפשר לכם לאחסן רק אתר אחד והחבילות האחרות יאפשרו לאחסן יותר בהתאם לכמות המשאבים שהאתרים שלכם צורכים.

ההמלצה שלי היא אף פעם לא לרכוש את החבילה הזולה ביותר שתאפשר רק אחסון של אתר אחד. עדיף להשקיע עוד כמה גרושים ולרכוש לפחות את החבילה השנייה שמאפשרת יותר מאתר אחד. החבילה של אתר אחד מאוד מוגבלת ואם תרצו להעלות אתר נוסף לא תוכלו לעשות זאת.

בנוסף במסגרת של הקורס לבניית האתרים שאני מציע אתם תצטרכו לבנות לפחות 2-3 אתרים כדי לצבור ניסיון ואחסון שמאפשר רק לאחסן אתר אחד לא יספיק. אם בעתיד תמשיכו את הדרך ותהפכו לבוני אתרים אז תוכלו לאחסן גם אתרי לקוחות נוספים על גבי האחסון שרכשתם ולגבות מהם כמה מאות שקלים לכל שנה.

2. תמיכה איכותית 24/7

כמובן שאנחנו לא רוצים לעבוד בשבת אבל בין אם נרצה או לא לפעמים יהיו בעיות באתרים במיוחד כאשר אתם מנהלים הרבה מאוד אתרים בו זמנים, וכן לפעמים הבעיות יהיו בימי שישי ושבת ובין אם אתם בוחרים לפתור אותם או לחכות למוצאי שבת עדיף ורצוי בכל זאת שתהיה תמיכה של 24/7, כך שתוכלו לפנות לתמיכה מתי שתרצו גם ביום שבת וגם ב-3 לפנות בוקר.

כמעט בכל האחסונים הגדולים בחו”ל יש תמיכה של 24/7 ואת התמיכה יותר מצומצמת בדרך כלל אפשר לראות באחסונים קטנים בארץ ולכן חשוב לבדוק גם את הפרמטר הזה לפני רכישת אחסון.

3. אחסון מישראל או מחו"ל

בהמשך נדבר על חברות אחסון שיש מישראל ועל חברות אחסון מחו”ל אבל חשוב לדעת שבדרך כאשר אתם קונים אחסון מחו”ל העלות תהיה נמוכה יותר ולא רק שהיא תהיה נמוכה יותר התמורה שתקבלו וגם המשאבים יהיו גדולים יותר.

בנוסף חברות האחסון מחו”ל הם בדרך כלל חברות מאוד גדולות ולעיתים גם עם כמה מאוד עובדים בזמן שחברות בארץ הם חברות קטנות עם כמה עובדים בודדים וזה אומר שבחו”ל תהיה תמיכה יותר זמינה ומעצם זה שהם מנהלים כמות מאוד גדולה של לקוחות (מיליוני לקוחות) זה אומר שבדרך כלל הם יהיו מאובטחים טוב יותר ועם יותר גיבויים.

אם אתם מתלבטים בין אחסון מהארץ לאחסון מחו”ל אז הייתי בוחר באחסון מישראל רק ב-2 מצבים. הראשון הוא אם האנגלית שלכם ממש גרועה ואתם לא תוכלו לתקשר עם התמיכה של אחסון מחו”ל כאשר יש בעיה והמצב השני הוא במידה והמהירות שלי לקהל היעד הישראלי מאוד חשובה.

למרות שאחסונים מחו”ל עם שרתים ממדינות אירופה מחזירים מהירות טובה לארץ עדיין שרת ישראלי כמעט תמיד יחזיר מהירות טובה יותר לגולש הישראלי (אני מדבר על המהירות בפועל ולא על מהירות של אתרים לבדיקת מהירויות).

4. מיקום שרת האחסון

בפסקה הקודמת דיברתי על כך שעדיף לרכוש אחסון אתרים מחו”ל בנוסף חשוב לדעת שכאשר אתם רוכשים אחסון אתרים מחו”ל המיקום של השרת שאתם בוחרים הוא חשוב במיוחד.

אם תבחרו שרת ממדינה שלא מחזירה מהירות טובה לארץ אז המהירות טעינה של האתר תהיה נמוכה וזה יהפוך את חווית הגלישה באתר למאוד לא נעימה. בנוסף חשוב לדעת שלמרחק הפיזי בין ישראל לשאר המדינות אין קשר בין המהירות שהמדינה מחזירה ולכן זה לא פרמטר שיש להתייחס אליו (לפני הרבה שנים נציג של חברת אחסון הטעה אותי עם הטענה הזאת).

מהניסיון שלי שרתים מאירופה מחזירים מהירות טובה לארץ ובדרך כלל שרתים ממדינות כמו גרמיה, אמסטרדם ולונדון יספקו לכם מהירות טובה גם לקהל הישראלי וגם לקהל יעד מאירופה.

במידה וקהל היעד של האתר הוא לא ישראלי אז בהתאמה תבחרו שרת אחסון ממדינה שמחזירה מהירות טובה לקהל היעד הרלוונטי. למשל אם אתם פונים אל גולשים מארצות הברית אז יש לרכוש אחסון מארצות הברית.

5. החזר כספי של לפחות 30 יום

היום כמעט כל חברת אחסון מציעה החזר כספי של לפחות 30 יום. קיימות גם חברות שמציעות החזר כספי של עד 45 – 60 יום ואני ממליץ לא לבחור חברת אחסון שלא מציעה לפחות 30 יום החזר כספי.

נכון להיום יש לי למעלה מ-50 אתרים שמפוזרים על כמה חברות אחסון ולעיתים אני גם מנסה חברות אחסון שונות כדי לגוון את הפיזור של האתרים וגם את הסיכון במידה ויש בעיה עם חברת אחסון אחת או אחרת.

מידי פעם אני רואה ביקורות של חברות אחסון ומנסה אותם. ברגע שאני רוכש אחסון אז אני רוכש אותו ל-3 שנים (בשיעור של טריקים של חברות אחסון אתם תבינו למה).

במידה ואני רואה שיש בימים הראשונים בעיות עם חברת האחסון אני עוזב אותם, מקבל החזר כספי ומנסה חברת אחסון אחרת, וזאת הסיבה שבגללה חובה שיהיה החזר כספי של לפחות 30 יום. הדרישות שלי מהאחסון הם קצת יותר גבוהות מהדרישות שלכם ולכן אני מקדיש לדברים האלו קצת יותר זמן.

6. SSL בחינם

בהמשך הפרק של רכישת אחסון נדבר גם על התקנת SSL ואסביר קצת יותר לעומק מה זה ולמה אנחנו משתמשים בו. בגדול ועל רגל אחת SSL זה פרוטוקול אבטחה והוא מאפשר להצפין תוכן שאנחנו ממלאים בטפסים באתר.

טפסים באתר זה יכול להיות טפסי יצירת קשר וזה יכול להיות טפסים עם מידע רגיש יותר כמו עמודי סליקה. שימוש ב-SSL יאפשר הוספת שכבת אבטחה נוספת לגולשים וגוגל גם הכריזו שהקידום והמיקומים של האתר שלכם יכולים להיפגע כאשר אין לאתר פרוטוקול אבטחה. נכון להיום עדיף לא לבחור אף חברת אחסון שלא מציעה SSL בחינם לכל האתרים באחסון.

7. גיבויים על בסיס יומי

הסעיף הזה הוא לא חובה אבל הוא הציל אותי מכל כך הרבה בעיות. נכון להיום אני לא רוכש אף אחד שלא מציע גיבויים לאתרים שלי בחבילת האחסון לפחות ל-20 ימים אחורה.

בנוסף חשוב לי מאוד גם שתהיה לי אפשרות לבצע שחזור לקבצים בודדים ובסיסי נתונים בודדים מבלי שאני אצטרך לבצע שחזור לכל החשבון בבת אחת.

במידה ואתם מעלים אתר אחד בודד ואתם לא מבצעים בו שינויים בכלל אז הסעיף הזה פחות חשוב אבל אם אתם מבצעים הרבה שינויים ויש לכם יותר מאתר אחד אז אני יכול להגיד לכם שהגיבויים של שרת האחסון הצילו אותי כל כך הרבה פעמים והיום אין סיכוי שאני ארכוש אחסון ללא שמירה של גיבויים וללא היכולת לשחזר את האתרים במידה ויש בעיה.

8. פאנל ניהול של cPanel

אם לא שמעתם על cPanel אני אסביר בהרחבה מה זה cPanel באחד השיעורים הבאים. בקצרה מדובר על פאנל הניהול הפופולרי ביותר לחברות אחסון אתרים וכאשר אתם רוכשים אחסון הייתי ממליץ להימנע מרכישת אחסון ללא cPanel.

בגלל העלויות הגבוהות שחברות האחסון צריכות לשלם עבור השימוש ב-cPanel ניתן לראות חברות אחסון שבוחרות פאנל ניהול אחר ופחות איכותי כמו DirectAdmin וזה הופך פעולות פשוטות שאפשר לעשות באמצעות cPanel להרבה יותר מורכבות.

בנוסף יש חברות שמפתחות פאנל ניהול משלהם אבל מהניסיון שלי בהרבה מקרים יש באגים ובעיות עם ממשקי הניהול האלו וגם אין לי את הרצון להקדיש זמן ללימוד פאנל הניהול ולכן אני ממליץ לא לבחור באחסון ללא פאנל הניהול של cPanel.

הצטרפו לקהילות המובילות של בוני האתרים בישראל

זה הזמן להצטרף לקהילה שלנו ולקבל סיוע ותמיכה בקבוצות המובילות בארץ לבוני אתרים בוורדפרס (-:

מתחילים בקטן - קורסים לבוני אתרים בפחות מ-99 ₪

עוד לא צפיתם בהדרכה? זה בחינם!

יש לי הצעה מעניינת יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעתיים שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

קורסים מקיפים ומומלצים ללימוד בניית אתרים

לבנות אתר ב-10 ימים

לבנות אתר ב-10 ימים

קורס מזורז שילמד אותך לבנות אתרים ב-10 ימים. נקודת כניסה מעולה לתחום של בניית אתרים במחיר משתלם.

  • קורס לבנות אתר ב-10 ימים 52 שיעורים שילמדו אותך הכל על בניית אתרים
  • בונוס 1: לבנות אתר מתבנית מוכנה לאנשים עסוקים שלא רוצים להשקיע 10 ימים
  • בונוס 2: גיבוי, שחזור, ותחזוקה לאתר איך לבצע גיבויים ולתחזק אתר ללא תקלות
  • בונוס 3: אלמנטור קונטיינר (Container) איך ליצור תוכן באמצעות אלמנטור קונטיינר
  • בונוס 4: קורס אחסון אתרים ב-Cloudways אחסון אתרים על גבי חברות השרתים המובילות בעולם
  • בונוס 5: קורס קלאודפלייר + מייל עסקי בחינם איך להשתמש בקלאודפלייר + יצירת מייל עסקי בחינם
  • בונוס 6: לעבור אחסון ולהישאר בחיים איך להעביר אתר מאחסון אחד לאחר ללא תקלות
  • תמיכה לשנה לשאלות בעמודי השיעורים
  • גישה לקבוצת הפייסבוק של הקורס
  • גישה לכל החיים
  • תעודה הכשרה בסיום הקורס (קובץ PDF)
  • גישה לעדכונים ושיעורים חדשים
  • 100% החזר כספי ל-14 ימים
למידע נוסף

רכשו את הקורס 574 סטודנטים לפניך (-:

וורדפרס Expert - קורס בניית אתרים

מסלול וורדפרס Expert

למעלה מ-10 קורסים מלאים ומעל 600 שיעורים שילמדו אותך הכל על בניית אתרים ברמה הגבוהה ביותר בארץ.

  • קורס וורדפרס Beginner קורס בניית אתרים למתחילים – (2,250 ₪)
  • קורס וורדפרס Tool Kit הצעת מחיר + אפיון + צ’ק ליסט + התנהלות עם לקוחות
  • קורס בניית אתר ב-10 ימים איך לבנות אתר במהירות שיא
  • קורס וורדפרס Next Level מחיר הקורס 2,500 ₪
  • קורס וורדפרס SEO התאמת אתרים לגוגל – (750 ₪)
  • קורס: אלמנטור Ninja הקורס שיהפוך אותך לנינג’ה באלמנטור – (999 ₪)
  • קורס: אלמנטור PRO + אנימציות יצירת אתרים מורכבים ואנימציה – (550 ₪)
  • קורס וורדפרס Rocket שיפור מהירות לאתר – (999 ₪)
  • קורס וורדפרס Security חיזוק אבטחה לאתר – (750 ₪)
  • קורס וורדפרס Global בניית אתרים דו לשוניים בכל השפות – (750 ₪)
  • בונוס 1: גיבוי, שחזור, ותחזוקה לאתר תחזוקת אתרים ומניעת בעיות ותקלות
  • בונוס 2: אנליטיקה ומעקב לאתר גוגל אנליטיקס, סרץ קונסול ויאנדקס מטריקה
  • בונוס 3: איך לקבל יותר פניות מהאתר הוספת כפתורי יצירת קשר + שיפור המרות
  • בונוס 4: קלאודפלייר + מייל עסקי בחינם שימוש בקלאודפלייר ויצירת מייל עסקי בחינם
  • בונוס 5: התקנת אתר על המחשב איך להשתמש במחשב ולחסוך עלויות אחסון
  • בונוס 6: קורס Cloudways אחסון אתרים בחברות השרתים המובילות בעולם
  • בונוס 7: לעבור אחסון ולהישאר בחיים איך להעביר אתר מאחסון אחד לאחר ללא תקלות
  • בונוס 8: אופטימיזציה לתמונות איך להעלות תמונות שיעזרו לאתר להתקדם בגוגל
  • בונוס 9: יסודות העיצוב לבוני אתרים כל מה שצריך לדעת כדי לעצב את האתר המושלם
  • בונוס 10: זכויות יוצרים בדיגיטל איך להימנע מתביעה משפטית כאשר בונים אתר
  • בונוס 11: 20 אלף בחודש מבניית אתרים איך למצוא לקוחות ולייצר הכנסה מבניית אתרים
  • בונוס 12: משיחת מכירה לכסף בחשבון איך לשפר את התהליך מכירה ולסגור יותר עסקאות
  • בונוס 13: התנהלות עם לקוחות + ניהול פרויקטים איך מתנהל פרויקט בניית אתרים כולל תחזוקה לאתר
  • 705 שיעורים למתחילים + למתקדמים
  • תמיכה לשנה לשאלות בעמודי השיעורים
  • גישה לקבוצת הפייסבוק של הקורס
  • גישה לכל החיים
  • תעודה הכשרה בסיום הקורס (קובץ PDF)
  • גישה לעדכונים ושיעורים חדשים
  • 100% החזר כספי ל-14 ימים
למידע נוסף

רכשו את הקורס 481 סטודנטים לפניך (-:

אם אהבתם את השיעור ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

יוחאי ירמיהו

עוסק בתחום של פיתוח אתרים ועיצוב גרפי למעלה מ-15 שנה. נינג’ה מומחה לוורדפרס, מפתח תוספים ותבניות בהתאמה אישית והמרצה שלכם בקורס הדיגיטלי המקיף והמוביל בישראל ללימוד בניית אתרים בוורדפרס בצורה נכונה.

שאלות ותשובות לשיעור

שאלות ותשובות

12 שאלות

  1. מירב כספי
    מירב כספי

    אם אני רוצה אתר שפונה לכלל האנשים בעולם, איזה שרת אחסון היית בוחר עם איזה מיקום? איך היית עושה את זה במקרה הזה?

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי מירב, בדרך כלל המדינה הנפוצה שבה אני הייתי בוחר אם זה אתר כללי לכל העולם זה גרמניה (שרת Frankfurt) זה מחזיר מהירות טובה גם לארץ ולחלק גדול מהמדינות הנוספות (בעיקר לאירופה).

      אם את יודעת שאחוז מאוד גדול מהאנשים יגיעו ממדינה מסוימת כמו למשל ארצות הברית אז הייתי הולך על שרת משם, אבל ללא התחלתי למה יהיה בעתיד Frankfurt זאת בחירה טובה.

  2. טובית שינדלר
    טובית שינדלר

    שתי שאלות:
    1. אם הלקוח רוצה אתר שבעתיד הקרוב יגדל גם לחנות והוא יציע שירותים מגוונים, האם צריך להמליץ על תכנית אחסון של יותר מאתר אחד או שזה מיועד רק למי שרוצה להקים יותר מאתר אחד? חייבת לציין שללקוח אין בעיה עם רכישת חבילה יקרה יותר, אבל אני רוצה לדעת מה באמת חשוב וכדאי
    2. גם הלקוח שלי פונה כרגע לישראל אבל רוצה להתרחב לכל העולם. השירות שהוא רוצה להציע לתיירים חשוב מאד עבורו ואני לא פוסלת את האפשרות שהוא ישאף שזה יהיה שירות עיקרי אצלם. האם שווה להציע לו בעתיד להחליף מיקום שרת בהתאם למדינה ממנה יגיעו מרבית הלקוחות או שבגלל שהאתר משרת תמיד גם ישראלים אז להשאיר אותו בגרמניה?

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      1) אם אנחנו מדברים על Fastcomet אז עדיף לבחור את החבילה הכי יקרה.
      החבילה הזאת תאפשר לאתר להיטען יותר מהר והיא תאפשר גם להריץ אתרים יותר מורכבים ויותר מאתר אחד.

      כמות המשאבים של החבילה הכי זולה היא יחסית נמוכה ויהיה קצת קשה להריץ שם אתרים מורכבים שמביאים הרבה פניות.

      כרגע ההבדל בין העלויות הוא יחסית נמוך אז רק לצורך היכולת של האתר להיטען יותר מהר שווה לרכוש את החבילה היותר מתקדמת.

      לאחר תקופת ההתקשרות המחיר גם עולה אז בשביל לקבל את המחיר יהחסית זול שמופיע באתר רצוי לרכוש את החבילה ל-3 שנים ולדעת שבעוד 3 שנים יהיה צורך להחליף אחסון, לרכוש חבילה מחדש ולהעביר לשם את האתר או לשלם את המחיר המלא.

      2) שרת מגרמניה מחזיר מהירות טובה לישראל וגם לרוב מדינות אירופה ולכן הוא הכי מומלץ. מה שכן אם קהל היעד העיקרי הוא רק מארצות הברית אז יכול להיות שבעתיד יהיה נכון יותר למשל לרכוש שרת מארצות הברית.

      כרגע בנקודת הזמן הנוכחית כנראה שהאופציה הכי טובה היא שרת מגרמניה.

  3. מיכל יוגב
    מיכל יוגב

    הי יוחאי ,
    1. האם יש פרק שמסביר על כל המפרט של האחסון ?
    מזה כל דבר בפנים ומה נחשב טוב ?
    2. איך נדע מראש כמה אתר יצרוך ? יש אפשרות להשארה ?
    3. האם בתור בונה אתרים מתחיל כדי לתת ללוקחות את האיחסון ? או להמליץ לו איזה לרכוש ושהוא ירכוש את האחסון על שמו ?
    מה בסוףף השירות לקוחות של האיחסון נותן ? בעיות שהם ספציפיות לאחסון ? האם הלקוח ידע לבד להתנהל מולם או שזה צריך להגיע כחלק מהשירות שלי ללקוח לזמן מסויים ?

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי מיכל,

      1) לא אין את זה בקורס אבל יש לך סיקור נרחב על אחסון והמפרט בעמוד הבא: https://www.yydevelopment.co.il/hosting-comparison/

      2) את לא יכולה לדעת, אבל אתרים קטנים בדרך כלל לא צורכים הרבה משאבים אז בדרך כלל אם האתר בנוי בצורה טובה לא אמורה להיות בעיה.

      בדרך כלל 2 החברות אחסון שאני ממליץ עליהם הם או פאסטקומט:
      https://wp-school.co.il/go/fastcomet/

      או האחסון של קלאודוויז:
      https://wp-school.co.il/go/cloudways/

      באחסון של קלאודוויז את יכולה לשדרג את החשבון בלחיצת כפתור אז מתחילים מהחבילה הכי זולה ומתקדמים במידת הצורך. באחסון של פאסטקומט השדרוג הוא יותר מורכב אז בגלל ההבדל הנמוך עדיף לבחור בחבילה הכי גדולה וזה מאפשר לאחסן סדר גודל של 10 אתרים (אם לא מדובר על אתרים גדולים במיוחד).

      שימי לב שקלאודוויז הוא אחסון קצת יותר מורכב אז יש לך על זה קורס נפרד אם תרצי לנסות.
      https://wp-school.co.il/my-courses-products/?p=cloudways_hosting_module

      בפאסטקומט המחיר מכפיל את עצמו לאחר תקופת ההתקשרות אז כדאי לרכוש את האחסון ל-3 שנים כדי להימנע מעליית מחירים ובקלאודוויז המחיר הוא חודשי וקבוע ואפשר לעזוב מתי שאת רוצה.

      3) כל עוד את יכולה עדיף לאחסן את האתר בעצמך ולגבות על זה סדר גודל של 750 לשנה וזה כולל בפנים עדכונים לתוספים וטיפול בבעיות (למשל אם האתר נפרץ).

      מי שלא רוצה שתאחסני לו את האתר אז תפני אותם לאחסון שיעשו את זה לבד. את רק מתקינה את האתר ומוודאת שהכל עובד ואז אין לך אחריות בעתיד, אם יש בעיה זה במסגרת הלקוח או שאת גובה כסף לתיקון הבעיה.

      בנוגע לשאלה של מה האחסון עושה זה תלוי באחסון, רוב האחסונים לא יסייעו עם יש בעיה באתר שלא קשורה לאחסון אבל באחסון של פאסטקומט ו-Cloudways יש תמיכה מצוינת שעוזרים הרבה פעמים גם בתקלות שלא קשורות לאחסון וזאת הסיבה שבדרך כלל אני מעדיף רק את 2 האחסונים האלו.

  4. מיכל יוגב
    מיכל יוגב

    הי יותם , במידה ולמדתי במכללה קורס וורדפרס
    כחלק ההטבות הביאו לנו אלמנטור פרו ואחסון שלהם במתנה לשנה
    עוד מעט הרשיון שנתנו לי נגמר גרכם
    איך אני יכולה להעביר מראש את האתר לאחסון אחר, כך שלא יחוייב בדמי חידוש לאתר ?

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי, קודם כל השם זה יוחאי ולא יותם.

      1) את תצטרכי לרכוש אחסון, ועניתי לך על זה בתגובה מעל

      2) את יכולה ליצור גיבוי באמצעות לאתר באמצעות Duplicator או All In One Miagration ולשחזר את האתר באחסון החדש. כאן יש מודול שלם על גיבוי ושחזור:
      https://wp-school.co.il/my-courses-products/?p=backup-and-restore

      3) את תצטרכי לשנות את ה-DNS של הדומיין מהאחסון הישן לחדש כדי שתוכלי לסיים את תהליך ההתקנה באחסון החדש.

  5. לימור רוזיק
    לימור רוזיק

    היי יוחאי, אם רכשתי בפסטקומט את חבילת פלוס אז בתום שלוש השנים אם אני עוברת לחבילת האקסטרה אני בכל מקרה צריכה לסיים התקשרות ולהתחיל איתם מחדש ובמקביל לגבות את האתר ולהתקין אותו מחדש וכו כדי לקבל את ההנחה של 60% שוב?
    במידה ורק משדרגת חבילה בלי להעביר אתרים וכו אז לא מקבלת 60% הנחה?

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי לימור, נכון בכל מקרה שלא יהיה הדרך היחידה לקבל את ההנחה היא להתחיל מחדש עם חבילה חדשה. זאת אומרת ששדרוג חבילה לא יהיה אפשרי.

      נקודה נוספת שהשתנתה היא שאני כבר לא ממליץ על פאסטקומט ובקרוב אני אפרסם גם עדכון בנושא הזה. הם לאחרונה הוסיפו יותר מידי הגבלות והם מורידים שרתים עם האתרים מהאוויר אז הם כבר פחות מומלצים ממה שהם היו פעם.

      היום העברתי את כל האתרים שהיו על פאסטקומט לאחסון של hostarmada במקום.
      https://wp-school.co.il/go/hostarmada

      ובאופן כללי תמיד לפני שאת מחדשת אני משתדל לעדכן במאמר הבא את האחסונים, אז מומלץ להעיף שם מבט:
      https://www.yydevelopment.co.il/hosting-comparison/

  6. שאדי חמוד
    שאדי חמוד

    היי, יש לי שתי שאלות:

    בנוגע לתמיכה הטכנית. האם אני צפוי להתמודד עם הרבה תקלות טכניות באתר, ולכן אתה מדגיש את הנושא?
    האם אתר עם כ-100 מוצרים שונים נחשב לצורך הרבה משאבים? איך זה נמדד – למשל בכמות כניסות או בנפח האחסון?

    1. יוחאי ירמיהו
      יוחאי ירמיהו

      היי שאדי,

      1) בנוגע לתמיכה אז כן ולא. אם אתה בוחר אחסון טוב ויש לך מספיק ניסיון אז כמעט ולא יהיו תקלות. אבל שאתה רק בתחילת הדרך אז כנראה כן יהיו תקלות או דברים שמצריכים סיוע והתמיכה היא מאוד חשובה.

      2) חנות עם 100 מוצרים זה נושא גבולי. אתר של חנות לוקח יותר משאבים מאתר רגיל ואחד הפרמטרים הוא גם הנושא של איך אתה בונה את האתר.

      כמות הכניסות זה פרמטר קצת רחב, הפרמטר שיותר משפיע זה כמות הכניסות שיש באתר במקביל (למשל אם יהיו באתר 10 אנשים במקביל זה ייקח הרבה משאבים לעומד 10 שנמצאים באתר בנקודות זמן שונות).

      נפח האחסון בדרך כלל לא אמור להיות בעיה אבל במקרה של חנות עדיף לא לבחור את האחסון הכי זול שיש אם אתה רוצה שהיא גם תרוץ בצורה טובה.

      יש לך כאן השוואה של רוב חברות האחסון ואני ממליץ לצפות גם בסרטון בראש העמוד כי יש שם הסבר לרוב השאלות שציינת:
      https://www.yydevelopment.co.il/hosting-comparison/

באסה, היכולת לשאול שאלות בשיעור פתוחה רק למשתמשים שרכשו את הקורס

כלי נגישות